Вийшов четвертий епізод другого сезону подкасту «Діаспора культура» про Зою Лісовську

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Заставка до матеріалу

Малярка, мисткиня, діячка українського жіночого руху зі Швейцарії. На жаль, в Україні про неї мало знають. А дарма, бо Зоя Лісовська – відома в західному світі художниця, корінна львів’янка, донька першої української композиторки Стефанії Туркевич та українського художника Роберта Лісовського, духовна посестра української поетки з Бразилії Віри Вовк.

Під час ІІ Світової війни, яка застала маленьку Зою на мальовничій Гуцульщині, опинилася у вигнанні – рятуватися втечею довелося через переслідування московських окупантів.

Ім’я героїні цього епізоду Україна потрохи повертає у свій духовний простір. Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки проводив численні творчі зустрічі, а доктор історичних наук Роман Яців, гість етеру, створив поважні монографії та альбоми.

Зоя Лісовська – скромна, елегантна аристократка, з тонким відчуттям смаку, гармонії кольору, сприйняття глибоких сенсів, втілених у її творчості.

Аби довідатися детальніше, запрошуємо послухати розповідь співавторів подкасту «Діаспора. Культура», МІОКівців Назара Данчишина та Романії Строцької, а також спеціально запрошеного експерта – мистецтвознавця Романа Яціва.

Щосереди о 16:10 слухайте нас на «Радіо ПЕРШЕ», а від наступного дня – на основних потокових платформах.