Вийшла з друку хрестоматія з історії філософської думки України від викладачів кафедри філософії ІГСН

Кафедра філософії Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки видання

Викладачі кафедри філософії Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки – доцентка Олеся Паньків, доцентка Оксана Онищук і старша викладачка Олександра Стебельська, уклали й видали хрестоматію з історії філософської думки України (деякі репрезентативні постаті XVIII–XX століть).

Ця хрестоматія – не просто збірник текстів відомих українських філософів та мислителів, це жива інтелектуальна подорож, яка розкриває перед читачами багатство ідей та перспектив, які сформували світогляд різних століть української духовної культури. Тут розглянуто ключові концепції, які визначили шлях філософського розвитку. Хрестоматія дає можливість оцінити еволюцію української філософської думки та її вплив на сучасний світ крізь призму ідей таких постатей, як Г. Сковорода, П. Юркевич, П. Куліш, О. Потебня, К. Твардовський, І. Франко, В. Вернадський, Д. Донцов, В. Липинський, П. Копнін, С. Кримський, М. Попович.

Посібник буде корисним і цікавим не лише студентам, але й усім тим, хто цікавиться розвитком та історією української філософії і культури.