Всеукраїнська Серпнева конференція відбулася онлайн

За матеріалами МОН України
емблема МОН

Щорічна Серпнева конференція відбулася в онлайн-режимі. До неї могли долучитися всі охочі освітяни завдяки відеозв’язку. Спікерами були стали заступники т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет, заступники міністра освіти і науки Андрій Вітренко та Любомира Мандзій, заступник міністра охорони здоров'я України ― головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, а також інші відповідальні посадові особи, експерти міжнародних та іноземних організацій, науковці.

Обговорили нові ініціативи МОН, виклики, які виникли через пандемію, а також підбили підсумки минулого навчального року.

За словами Сергія Шкарлета, мета Всеукраїнської Серпневої конференції 2020 року ― дати освітянам чіткі роз’яснення щодо особливостей підготовки до нового навчального року в умовах сучасних викликів, у тому числі з урахуванням пандемії та необхідності дотримання карантинних обмежень.

На конференції розглянули особливості організації освітнього процесу у закладах освіти різних типів. Окрім того, обговорили міжнародні стандарти управління школою. В онлайн-режимі освітняи могли ставити запитання спікерів. Деякі теми потребували ґрунтовнішого вивчення, тому про них розповідатимуть згодом. Переглянути записи з конференції можна за посиланням.

Серпнева конференція організована Міністерством освіти і науки України за підтримки Швейцарії в рамках Швейцарсько-українського проєкту DECIDE ― «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» та фінсько-українського проєкту підтримки Нової української школи «Навчаємось разом»