Все про початок навчального року в Львівській політехніці

Юрій БОБАЛО, ректор Львівської політехніки
Юрій Бобало
Сподіваюся, що вже невдовзі всі повернемося до звичного формату навчання і коридори університету оживить Ваш гамір і сміх

Дорогі студенти!

Радий, що вже невдовзі зустрінемося. Хоча навчальний рік розпочнеться незвично: через карантинні обмеження, на жаль, не відбудеться одне з найбільших свят Львівської політехніки — традиційна посвята першокурсників у студенти. Та все ж кожен, хто увійде в політехнічну родину, напередодні навчального року матиме особливу зустріч — День першокурсника.

Навчання першокурсників бакалаврського рівня розпочнеться 1 жовтня, й формат навчання залежатиме від епідемічної ситуації у Львові.

Якщо наше місто перебуватиме на «зеленому» або «жовтому» рівні епідемічної небезпеки, то першокурсники денної форми навчання вчитимуться в аудиторіях.

Та, якщо потрапимо в «помаранчеву» зону, то практичні і лабораторні заняття відбуватимуться в аудиторіях, а лекційні заняття — у форматі відеоконференцій. Якщо ж навчальну дисципліну вивчає тільки одна група студентів, то лекційне заняття може проходити в аудиторіях.

Звичайно, якщо буде посилений карантин, тобто Львів потрапить в «червону» епідеміологічну зону, то ми будемо змушені всі заняття перевести в онлайн формат.

28 вересня розпочнеться навчання для бакалаврів другого-четвертого курсів і магістрів. При встановленому рівні епідемічної небезпеки «зелений», «жовтий» або «помаранчевий» для цих студентів практичні та лабораторні заняття проводитимуть в аудиторіях, а лекції — онлайн.

Якщо практичні чи лабораторні заняття не потребують використання спеціальних технічних засобів, то їх можна проводити у форматі відеоконференцій. За умови, що навчальну дисципліну вивчає тільки одна група, лекції можуть відбуватися в університеті.

У разі посилення карантину й потрапляння Львова в «червону» епідеміологічну зону ми змушені всі заняття проводити в онлайн-форматі.

Сподіваюся, що вже невдовзі всі повернемося до звичного формату навчання і Ви зануритеся у студентське життя, наповнене цікавими зустрічами, спілкуванням з друзями, незабутніми враженнями, а коридори університету оживить Ваш гамір і сміх.

Бажаю всім успіхів і здоров’я!