Впродовж минулого року політехніки активно оформлювали заявки на об’єкти права інтелектуальної власності

Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

За результатами виконання охоронних наукових розробок до Національного органу інтелектуальної власності Державного підприємства «Укрпатент» від Національного університету «Львівська політехніка» подано 63 заявки на патенти, з них 21 – на винахід. Отримано 64 охоронних документи, з них 15 патентів – на винаходи та 49 – на корисну модель.

На реєстрацію авторського права подано 15 заявок, за якими отримано 13 свідоцтв про реєстрацію авторського права на службовий твір.

Комерціалізації науково-технічних розробок сприяють отримані охоронні документи (патенти) на об’єкти інтелектуальної власності Національного університету «Львівська політехніка», отримані за напрямами досліджень та галузями реального сектору економіки.

Із Товариством з обмеженою відповідальністю «Західнафтохімбуд» укладена Ліцензійна угода № 53 невиключного права на використання патенту України на винахід № 121620 «Захисне нанопокриття» на суму 30 тис. грн (Інститут будівництва та інженерних систем, кафедра будівельного виробництва, завідувач – професор Мирослав Саницький). Цей винахід, безперечно, для застосування у будівництві. Його також можна скористатися для захисту керамічних цегляних будівельних конструкцій, які функціонують в умовах підвищеної вологості та дії зовнішніх агрегатних чинників, зі збільшенням морозостійкості та атмосферостійкості.