Вплив кафедри фінансів на формування мене як професіонала у сфері фінансів та банківської справи важко переоцінити

Кафедра фінансів
Герб Львівської політехніки

Так стверджує Роман Лепак, директор департаменту ПАТ «КРЕДОБАНК», кандидат економічних наук, випускник кафедри фінансів НУ «ЛП» 2000 року

Як рідне місто чи село часто називають «малою батьківщиною»,  так і кафедра фінансів є для мене «малою альма-матер». Коли згадуєш роки навчання у «Львівській політехніці», то найчастіше на думку приходять цікаві лекції, жваві дискусії на практичних заняттях, спілкування з викладачами саме в аудиторіях та кабінетах рідної кафедри фінансів.

Чи не найбільша заслуга у цьому викладачів кафедри, бо саме від них, їх високого рівня кваліфікації та педагогічних талантів залежить чи зрозуміє студент не лише теорію, але й саму суть фінансів, структуру та логіку фінансового механізму. Більшість з своїх викладачів з теплотою та повагою згадуєш навіть через роки, а зустрічаючи у стінах університету чи на науковому заході – щиро радієш як хорошому другу.

 Вплив кафедри на формування мене як професіонала у сфері фінансів та банківської справи важко переоцінити. Почавши працювати одразу після закінчення університету та пройшовши по кар’єрним сходинка від спеціаліста до директора департаменту одного із провідних банків зі європейським капіталом, я постійно користувався як отриманим під час навчання багажем знань, так і сформованими навичками наукового пошуку, перевірки гіпотез, постійного професійного розвитку.

Окремо хочу відзначити той великий вплив на формування мого економічного світогляду, який мав професор Алєксєєв. Незважаючи на високу зайнятість як завідувача кафедри, Ігор Валентинович завжди знаходив час для своїх студентів, для вдумливої та глибокої розмови про фінанси. Саме під впливом професора Алєксєва була написана перша наукова стаття у збірник студентських робіт, взято участь у першій конференції, прийнято рішення про вступ до аспірантури. Саме під його науковим керівництвом я працював над дисертацією на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук, яку успішно захистив.

Переконаний, що для абітурієнтів, які прагнуть працювати в банках, страхових та фінансових компаніях, казначейській службі та вступають цього року в університет, кафедра фінансів та її викладачі допоможуть сформуватись як професіоналам, обрати найбільш близьку спеціалізацію та почати будувати кар’єрну стежку вже на старших курсах навчання.

Роман Лепак