В.о. завідувача катедри ЕКМ взяв участь у Міжнародній конференції Secure Slovakia and the European Union

Катедра економіки і маркетингу Львівської політехніки
Фото з конференції

10–11 листопада 2022 року у Вищій школі менеджменту безпеки в Кошицях (Словаччина) відбулася XV Міжнародна наукова конференція Secure Slovakia and the European Union, в якій взяв участь д.е.н., професор, в.о. завідувача катедри економіки і маркетингу Інституту підприємництва та перспективних технологій Національного університету «Львівська політехніка» Максим Безпарточний.

Представник ІППТ разом із д.е.н., професором Вищої школи менеджменту безпеки Ігорем Брітченком підготували статтю й презентували доповідь на тему Ukrainian-Slovak relations in the context of ensuring food security, в якій відображено особливості українсько-словацьких відносин у період становлення незалежності країн, розглянуто напрями підтримки аграрного сектору України країнами ЄС та Словаччиною у період військового часу, участь українських підприємств у реалізації інвестиційних проєктів розвитку логістичної інфраструктури експорту. Запропоновано перспективні напрями розвитку українсько-словацьких відносин щодо логістики експорту аграрної продукції через блокування морських портів та транскордонної співпраці у межах наявних спільних програм. Акцентовано увагу на необхідності впровадження альтернативних логістичних шляхів експорту аграрної продукції з України до Словаччини з використанням можливостей різних видів транспорту, мультимодальних та інтермодальних перевезень, формування сучасних логістичних хабів. Вказано на необхідність подальшого розвитку українсько-словацьких відносин щодо забезпечення продовольчої безпеки та сприяння експорту аграрної продукції за кордон, включення до логістичного ланцюга інших країн ЄС.

За результатами конференції буде опубліковано статтю в міжнародному журналі Košická Bezpečnostná Revue.

Також Максим Безпарточний був включений до складу наукового комітету XV Міжнародної наукової конференції Secure Slovakia and the European Union та є членом редакційної колегії міжнародного журналу Košická Bezpečnostná Revue. Під час роботи конференції керівництво Вищої школи менеджменту безпеки нагородило професора Безпарточного срібною пам’ятною медаллю за сприяння розвитку університету у сфері міжнародного співробітництва.

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції