В.о. завідувача кафедри економіки і маркетингу ІППТ взяв участь у Західноукраїнському експортному форумі

Кафедра економіки і маркетингу Львівської політехніки
Максим Безпарточний

8 червня 2023 року у Львові відбувся Західноукраїнський експортний форум, у якому взяв участь д.е.н., професор, в.о. завідувача кафедри економіки і маркетингу Інституту підприємництва та перспективних технологій Національного університету «Львівська політехніка» Максим Безпарточний.

Під час роботи Форуму відбувалися презентації та обговорення тенденцій українського експорту до країн ЄС та вихід на нові ринки. Учасники мали змогу долучитися до панельних дискусій із провідними українськими та закордонними фахівцями й обговорити проблеми українського експорту щодо використання угоди про вільну торгівлю, логістичної підтримки, міжнародного маркетингу та потреб у фахівцях-маркетологах. Представники бізнесу зазначили, що є потреба у маркетологах, здатних досліджувати міжнародні ринки збуту, здійснювати пошук нових замовлень, оцінювати цінову кон’юнктуру.

Також під час Форуму було презентовано інструменти підтримки експортерів на державному, регіональному рівні та від донорських організацій.

Цікавими бізнес-кейсами були презентації щодо формування висококонцентрованого експортоорієнтованого бізнес-середовища для побудови нової співпраці як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках, відновлення та розвитку експорту через диверсифікацію, посилення ефективності діалогу та співпраці між владою і бізнесом – інфраструктури підтримки експорту, пошук нових інструментів ведення експортної діяльності в умовах військового часу – рішення і можливості для зняття бар’єрів та розширення експортної логістики.

За підсумками участі в Форумі напрацьовано заходи щодо вдосконалення освітніх програм кафедри економіки і маркетингу ІППТ у межах підготовки кваліфікованих фахівців відповідно до нових потреб бізнес-середовища та ринку праці, використання результатів досліджень у навчальному процесі, науковій і проєктній діяльності.

Максим Безпарточний Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму