В.о. завідувача кафедри ЕКМ взяв участь в інформаційних заходах Офісу Горизонт Європа в Україні

Кафедра економіки і маркетингу Львівської політехніки
Фото із заходу

26–27 березня 2024 року Офіс Горизонт Європа в Україні Національного фонду досліджень України у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Європейською комісією, Офісом Горизонт Європа в Республіці Польща, Офісом Горизонт Європа в Республіці Молдова, Офісом Горизонт Європа в Грузії, Національним координатором COST в Україні, Національним Еразмус+ офісом в Україні, Українським національним офісом інтелектуальної власності та інновацій, EIT Community RIS Hub в Україні провели інформаційні заходи у місті Львові. У них взяв участь доктор економічних наук, професор, в.о. завідувача кафедри економіки і маркетингу Інституту просторового планування та перспективних технологій Львівської політехніки Максим Безпарточний.

Інформаційні заходи стосувалися рамкових програм Європейського Союзу з досліджень та інновацій. 26 березня 2024 року організатори проінформували учасників про програми «Горизонт Європа», ініціативи COST, активності Erasmus+, інноваційний розвиток України через призму діяльності УКРНОІВІ, діяльність EIT Community RIS Hub в Україні, інші міжнародні програми. Серед спікерів цього дня були представники Європейської комісії, які відзначили необхідність здійснення досліджень і розвитку науки та інновацій, залучення українських дослідників до міжнародних програм «Дії Марії Склодовської-Кюрі» (MSCA), ERA4Ukraine в Euraxess, MSCA4Ukraine. До заходу долучилися представники Офісів Програми «Горизонт Європа» з Польщі, Молдови, Грузії, які поділилися практичним досвідом розробки і реалізації міжнародних програм, підтримки дослідників та інноваторів у їхніх країнах.

27 березня 2024 року організатори презентували докладну інформацію про Рамкову програму «Горизонт Європа», її особливості та практичні аспекти участі в ній. Команда Офісу Горизонт Європа в Україні НФДУ надала слухачам інформацію щодо подання заявки у конкурсі, юридичні аспекти й фінансові питання участі у програмі, формування бюджету за кожною конкурсною заявкою тощо. Було презентовано практичний екскурс порталом Funding and Tenders Portal та окремі аспекти підготовки проєктних пропозицій.

Присутні ставили значну кількість питань, що стосувались як Програми загалом, так і окремих її напрямів та аспектів, на які отримали вичерпні відповіді від фахівців.

Набуті знання та навички буде використано у проєктній діяльності кафедри економіки і маркетингу Львівської політехніки.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу