Закордонне стажування – це реальність: влітку студенти ІАПО стажувались у німецькому виші

Кафедра АФМ Львівської політехніки
студенти ІАПО стажувались у німецькому виші

Середина літа – час відпочивати. Але це не про студентів Львівської політехніки, які навчаються за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» на кафедрі адміністративного та фінансового менеджменту Інституту адміністрування та післядипломної освіти. Вони вирушили у Німеччину з метою навчально-практичного стажування у Тюрингійській Вищій школі державного управління.

Що ж корисного одержали студенти від такої поїздки?

  • По-перше, вони послухали з перших вуст лекції про публічне управління в різних сферах державної служби (адміністративний суд, пенітенціарна служба, поліція, податково-фінансова служба, фонд розвитку та інвестицій), оскільки лекторами були високоповажні представники державної влади й органів самоврядування Землі Тюрингія в Німеччині.
  • По-друге, пізнавальними були екскурсії в Торгово-промисловій палаті та Навчальному центрі корпоративної мережі в місті Ерфурті, у центральній частині Ерфурта, у стародавньому замку Фріденштайн в місті Готі, в музеї страхування Готи.
  • По-третє, і це найважливіше, студенти здобули нові знання та досвід, порівнявши принципи й основи публічного управління в Україні та Німеччині. Сподіваємось, що вони використають це у своїй майбутній професійній діяльності.

Візит делегації Національного університету «Львівська політехніка» до Тюрингійської Вищої школи державного управління і Торгово-промислової палати міста Ерфурта було висвітлено в новинах німецького телебачення MDR Thüringen journal, газеті Thüringischen Landeszeitung, журналі Торгово-промислової палати міста Ерфурта Wirtschaftsmagazin, а також на офіційному сайті Навчального центру корпоративної мережі в місті Ерфурті.

Щиро дякуємо за дружній і гостинний прийом ректорові Тюрингійської Вищої школи державного управління доктору Роберту Клюзенеру.

За фінансову підтримку проекту висловлюємо велику подяку генеральному директору Торгово-промислової палати міста Ерфурта професору Геральду Груссеру.

За організацію і детально спланований візит делегації Львівської політехніки до Німеччини дякуємо Німецько-Українському освітньому центру Університету.

Варто зазначити, що вже на наступний рік заплановано таку саму поїздку.

студенти ІАПО стажувались у німецькому виші студенти ІАПО стажувались у німецькому виші студенти ІАПО стажувались у німецькому виші студенти ІАПО стажувались у німецькому виші студенти ІАПО стажувались у німецькому виші студенти ІАПО стажувались у німецькому виші