Візит делегації Львівської політехніки на чолі з ректором до німецької вільної землі Тюрингії пройшов успішно

Ольга Швайка, НУОЦ Львівської політехніки
Юрій Бобало виступив на повному зібранні ТПП

Німецько-Український освітній центр Національного університету «Львівська політехніка» впевнено будує Європу в Україні. 17 травня 2018 року Львівська політехніка в особі ректора – професора Юрія Бобала – зробила ще один крок до євроінтеграції.

Перебуваючи з 14 до 18 травня 2018 року з робочим візитом у Торгово-Промислову палату (ТПП) Ерфурта (Тюрингія, Німеччина), делегація Львівської політехніки провела зустріч з бізнесменами вільної землі Тюрингії. Делегація мала змогу заслухати президента ТПП пана Дітера Баугауса, генерального директора ТПП професора Геральда Груссера та підприємців, а також поспілкуватися з ними на різні теми, зокрема стосовно практики на фірмах Тюрингії для студентів-учасників Німецько-Українського освітнього проекту. Особливу увагу делегати і представники ТПП зосередили на можливостях і шляхах поступового впровадження дуальної системи освіти в Україні, зокрема у Львівській політехніці.

17 травня – саме цей день був особливо насиченим важливими для політехніків подіями. Професор Юрій Бобало виступив на повному зібранні ТПП, де представив досягнення Львівської політехніки, висловив подяку за співпрацю та запропонував організувати тюрингійсько-українську бізнес-зустріч на базі Львівської політехніки. «Така зустріч сприятиме зміцненню міждержавних відносин та приведе до Львівської області значну кількість інвестицій», – заявив ректор Університету. Професор Груссер зацікавився цією ідеєю української сторони.

Крім цього, під час зустрічі з підприємцями було підписано чотири угоди про співпрацю та проходження практики для студентів Університету з провідними компаніями Тюрингії, а саме Bauer Bauunternehmen GmbH; RSB Rationelle Stahlbearbeitung GmbH & Co. KG.; Ausflugs- und Ferienhotel; SWE Stadtwerke Erfurt GmbH. У червні заплановано підписання ще двох угод. До слова, делегати мали змогу побувати в останній із зазначених компаній, де послухали презентацію про те, у яких сферах працює ця компанія, які принципи її функціонування та як саме відбувається практика студентів на підприємстві, а також подискутувати на тему німецької дуальної освіти.

Генеральний директор ТПП професор Геральд Груссер заявив, що вже не один рік співпрацює з Львівською політехнікою та областю й бачить великі перспективи у діяльності Німецько-Українського освітнього центру, а тому така співпраця буде довгою і плідною. Пан Груссер підкреслив, що Торгово-промислова палата Ерфурта і він сам, зокрема, сприятимуть зміцненню відносин між Львівською областю та вільною землею Тюрингія.

Отож, з кожним днем Львівська політехніка стає все ближче до Європейської спільноти й докладає усіх зусиль для того, аби сприяти євроінтеграційним процесам в українській освіті.

під час візиту під час візиту