Бажаю кожному з вас знайти себе у нашій великій політехнічній родині: вітання ректора першокурсникам

Ректор Львівської політехніки
Вітання ректора Університету першокурсникам

Дорогі першокурсники! Вітаю вас на початку нового життєвого шляху, яким упродовж кількох років ми йтимемо разом! Радий, що ви обрали один із найкращих університетів не лише України, а й Європи. І водночас радію, що наша Політехніка поповнилася талановитою молоддю.

З року в рік спільнота Львівської політехніки робить усе, щоб наші студенти здобували якісну освіту, набували актуальних знань, з якими в майбутньому зможуть гідно зреалізуватися у професійній діяльності.

У Львівській політехніці є всі передумови, щоб не лише здобути освіту європейського зразка, а й всебічно розвивати свої таланти у громадській роботі, творчості, спорті. Свідченням цього є те, що чимало наших студентів – серед переможців міжнародних конкурсів, наша наукова молодь виборює найпрестижніші ґранти, бере участь у провідних європейських програмах обміну, наші студенти здобувають першість у різних спортивних змаганнях.

Упевнений, що роки навчання у Політехніці стануть для вас потужним трампліном у майбутнє. Наш університет стрімко розвиває матеріально-технічну базу, забезпечуючи студентів можливостями навчатися на найсучаснішому обладнанні від провідних фірм. Так, лише за цей рік у Політехніці з’явилися навчально-наукові лабораторії від фірми Siemens, компанії SoftServe, німецького холдингу Leoni, австрійської компанії Herz, компанії GlobalLogic.

Уже цьогоріч ви навчатиметеся за новими програмами – «Управління IТ проектами», «Системи енергетики сталого розвитку», «Аналіз даних», «Хімічні технології неорганічних речовин і водоочищення». Розробляємо міждисциплінарну програму «Музейна, пам’яткоохоронна діяльність і культурний туризм».

Ви матимете шанс здобувати освіту за програмою подвійних дипломів у Німеччині, Великій Британії, Польщі… Також – практикуватися за кордоном на найпотужніших підприємствах світових масштабів.

До нашого університету з лекціями приїжджають знані професори і науковці. Тож черпатимете знання і досвід на рівні зі студентами з інших країн Європи.

Маємо багато планів. Серед яких у найближчій перспективі – створення Наукового парку для формування середовища академічного підприємництва, Центру трансферу технологій для комерціалізації науково-технічних розроблень науковців Львівської політехніки, а також цікаві прогресивні програми спільно ізTech StartUp School.

Бажаю кожному з вас знайти себе в нашій великій політехнічній родині. Сміливо мрійте, будьте амбітні, складайте далекоглядні плани! Нехай роки у Львівській політехніці стануть для вас захопливі й цікаві, щоб після завершення навчання ви сказали: моє життя змінила Політехніка!
 

Юрій БОБАЛО,
ректор Національного університету «Львівська політехніка»,
голова Ради ректорів Львівщини, професор