Вітаємо ректора Юрія Бобала з отриманням високої державної нагороди ― ордена Ярослава Мудрого ІІІ ступеня

Голова Товариства «Просвіта» Христина Бурштинська
Юрій Бобало

Дорогі друзі, просвітяни, політехніки!

Наш ректор Юрій Ярославович Бобало отримав високу державну нагороду ― орден Ярослава Мудрого ІІІ ступеня.

Дуже непросто реагувати на цю непересічну подію в житті Політехніки, зважаючи на час, в якому перебуваємо.

А щодо постаті Юрія Ярославовича і значення його справді історичного внеску у розвиток Політехніки, то хочемо відзначити, що його кандидатура якнайповніше відповідає цій нагороді.

Його девіз: «Працюймо для Львівської політехніки», ― став принципом для діяльності всього колективу. Щоденна копітка, напружена праця, часто за несприятливих умов, в яких перебувають українська наука і освіта, конкретизована створенням на підставі інноваційних технологій навчально-освітніх програм, здобуттям грантів і державних замовлень на наукові дослідження, дали результат: Політехніка зайняла провідне місце в освітянській і науковій сферах серед навчальних закладів України.

Хочу звернути увагу на здобутки університету, може, в загальній масі не такі помітні. Найперше ― це розвиток Видавничого центру, який став, завдяки виданню науково-методичної літератури з різних освітніх та наукових напрямів, центром глибинного утвердження української мови в усіх сферах діяльності університету.

За керівництва Юрія Бобала Політехніку пізнали як потужний культурно-освітній центр міжнародних, загальноукраїнських і університетських заходів. Гордістю університету є Народний дім «Просвіта», де створено за каденції Юрія Ярославовича симфонічний і камерний оркестри та оркестр духових інструментів, діють знані в Україні і Європі мистецькі колективи. Ректор шанобливо ставиться до національних традицій, за велетенської зайнятості він разом із дружиною відвідують усі національно-патріотичні, інтелектуальні заходи, які проводяться у Політехніці.

За його патронату і опіки Політехніка зібрала понад 1 мільйон гривень для українських воїнів, опікувалася пораненими бійцями, які лікувалися у Львівському воєнному госпіталі. У 2016 році біля Науково-технічної бібліотеки урочисто відкрили пам’ятник Героям небесної Сотні, один із перших в Україні.

Хочу відзначити його людяність, доступність, його вимогливе і разом із тим доброзичливе ставлення до всіх працівників Політехніки.

«Не забудьте про багатодітних матерів на День Матері», «Як живеться студентам-кримцям?», ― чуємо його спокійний, з легким гумором, голос.

Товариство «Просвіта» Львівської політехніки сердечно вітає Юрія Ярославовича Бобала із заслуженою державною нагородою і бажає йому доброго здоров’я, щастя в родинному колі, радості та нових успіхів від праці на благо Львівської політехніка і України.