Відкрито оновлений музей Хмельницького політехнічного фахового коледжу Львівської політехніки

Хмельницький політехнічний фаховий коледж Львівської політехніки
Фото із заходу

Днями за участю поважних гостей презентували оновлений музей Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка». Його змістовна експозиція буде цікавою кожному подолянину, адже наочно відображає розвиток всього краю із найдавніших часів до сьогодення.

Творці реновації музею органічно поєднали історію невеличкого поселення Плоскирів, яке невпинно розвивалось, із основними етапами становлення Хмельницького електромеханічного технікуму. Саме під час стрімкого промислового злету міста в 60-і роки минулого століття виникла гостра потреба у висококваліфікованих кадрах. Це й стало приводом для створення навчального закладу, який упродовж всієї своєї 55-річної історії є лідером освіти Поділля.

Перший музей було створено у 1980 році як військово-історичний і розвитку Хмельницького електромеханічного технікуму. У ті часи він був одним із найкращих на Поділлі, та й сьогодні діораму «Визволення Проскурова», що є окрасою музею й міста, фахівці вважають неперевершеною.

Та час потребує оновлення. Фахівці розширили хронологічні та тематичні межі музею, долучили цікаві експонати, наповнили його сучасним звучанням. Знайшла своє місце в оновленій експозиції й подарована Головним управлінням національної поліції у Хмельницькій області колекція зброї та монет. Музей хмельницьких політехніків – це справжній скарб! Експозиція музею складається з 22 тематичних розділів, його фондова колекція нараховує 130 експонатів, 65 документів, 287 світлин.

На відкриття оновленого музею завітали високоповажні гості: творці експозиції, художники, краєзнавці, фахівці музейної, архівної справи та правоохоронних органів. Директор Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка», доктор економічних наук Вадим Овчарук подякував гостям за високу оцінку нової експозиції та вручив подяки її творцям.

Приємним сюрпризом для політехніків були запрошення до більш тісної співпраці з різними структурами та установами міста й області. Подарунки гостей примножили фондову колекцію новими експонатами.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу