Відкрито конкурс спільних українсько-австрійських науково-дослідних проєктів на 2023–2024 роки

Науково-дослідна частина Львівської політехніки
Заставка до конкурсу

Відкрито конкурс спільних українсько-австрійських науково-дослідних проєктів на 2023–2024 роки, який організовують Міністерство освіти і науки України та австрійське Агентство з питань освіти та інтернаціоналізації.

До участі у конкурсі запрошують науковців закладів вищої освіти, науково-дослідних установ та підприємств з України.

Проєктні пропозиції приймають за всіма науковими дисциплінами і тематичними напрямами.

Для участі в конкурсі потрібно подати лист-підтвердження від австрійського партнера – керівника проєкту – і його CV.

Фінансування виділяють на 2 роки – на кожен рік окремо. З виконавцями щороку укладають відповідні договори на виконання проєктів. Рішення про продовження фінансування наступного року приймають після розгляду звіту за попередній рік роботи.

Для короткотривалого перебування в Австрії (до 14 діб) у межах затверджених проєктів австрійська сторона сплачує українським дослідникам 100 євро на добу (проживання і добові). Для довготривалого перебування (від 15 діб до 3 місяців максимум) – 1400 євро на місяць.

Українська сторона оплачує українським дослідникам проїзд Україна-Австрія-Україна та медичне страхування. Для запрошених австрійських вчених українська сторона бере на себе витрати, пов’язані з їхнім перебуванням в Україні.

Крім того, договором на виконання (передавання) науково-дослідних робіт між МОН та установою-виконавцем проєкту передбачено статті витрат на закупівлю матеріалів та накладні витрати для підтримки організації, де виконується науково-дослідний проєкт.

Кандидатам на участь у конкурсі з української сторони варто переконатися в тому, що їхні австрійські партнери подали відповідну заявку до австрійського Агентства з питань освіти та інтернаціоналізації.

Крайній термін подання проєкту – 21 листопада 2022 року.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.