Відійшов у вічність професор кафедри хімічний технології переробки нафти та газу Братичак Михайло Миколайович

Кафедра технології переробки нафти та газу ІХХТ
Михайла Братичака

Колектив Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка» висловлює щирі співчуття рідним, друзям, колегам та знайомим із приводу смерті доктора хімічних наук, професора, багаторічного завідувача кафедри хімічної технології переробки нафти та газу Михайла Братичака.

Відомий учений у галузі створення моно- й олігоініціаторів та на їх основі полімерних матеріалів. Михайло Миколайович розробив теоретичні основи хімічного модифікування епоксидних смол гідропероксидами та функційними пероксидами у присутності різних за природою каталізаторів.

Під керівництвом професора Михайла Братичака захистили дві докторські та 20 кандидатських дисертацій.

Видатний вчений, відомий своїми дослідженнями в Україні та світі, за роки діяльності напрацював величезний доробок: написав понад 860 праць, отримав понад 50 патентів України та авторських свідоцтв на винаходи, став співавтором 12 монографій.

Смерть Михайла Миколайовича – непоправна втрата для всіх нас. Він пішов від нас, залишивши добру пам’ять та гідні справи.

Михайло Миколайович прожив яскраве та красиве, повне напруженої наукової роботи життя. Завжди був прикладом справедливої та хорошої людини, добрим фахівцем своєї справи, відданим роботі й колективу.

Царство небесне і вічная пам’ять!

Чин похорону відбудеться 22 серпня 2023 року о 12.00 год. у Храмі Віри, Надії, Любові, Софії (м. Львів, вул. Орлика 10).