Відеопоезію студентки Львівської політехніки відібрали на міжнародний кінофестиваль у Мексиці

За матеріалами Української літературної газети
Софія Ленартович

Відеопоезія письменниці Софії Ленартович увійшла до офіційної програми міжнародного кінофестивалю Fotogenia, що відбудеться у Мексиці.

Організатори фестивалю розглядали роботи у чотирьох категоріях: відеопоезія, авангардний фільм, відеоарт, експериментальне кіно. У зв’язку з пандемією фестиваль транслюватимуть онлайн з 24 до 27 листопада. Взяти участь закликали митців, які «досліджують аудіовізуальні образи та не бояться виходити за межі форматів і жанрів». Свої роботи подали 199 творців з 33 країн світу. Софія Ленартович стала єдиною учасницею з України, на фестивалі вона представить відеопоезію «Після/After». У відео письменниця рефлексує про досвід втрати близьких і життя та мистецтво в умовах карантину.

Раніше поетичні фільми Софії Лернатович демонстрували на міжнародних фестивалях. З роботою «Після/After» письменниця цього року брала участь у фестивалі REELpoetry/HoustonTX(США) та 9th International Video Poetry Festival (Греція).

Софія Ленартович − письменниця, архітекторка, художниця, перформерка. Навчається у Національному університеті «Львівська політехніка» за спеціальністю «Архітектура та містобудування». Цікавиться архаїчною піснею, культурою Бойківщини. Досліджує сферу відеоарту та знімає поетичні фільми.