В Університеті відбувся ІІ етап конкурсу наукових робіт з менеджменту зовнішньоекономічної діяльності

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
 конкурс наукових робіт

Відбувся другий етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціалізації «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності».

На конкурс до Львівської політехніки надійшло 64 наукові роботи від 74 студентів-авторів з Одеси, Києва, Львова, Тернополя, Харкова, Дніпра, Миколаєва, Сум та ще з кількох міст. Внаслідок рецензування робіт галузева комісія запросила до нашого університету, де відбулася підсумкова науково-практична конференція, 20 студентів із 16 навчальних закладів. На конференції журі конкурсу заслухало доповіді про управлінсько-регуляторні аспекти розвитку ринку праці в Україні в умовах євроінтеграції, прогнозування основних показників діяльності транснаціональних компаній на ринку України, формування ринково-продуктивної стратегії для конкретних компаній, експортні орієнтири вітчизняних підприємств на світовому ринку будівельних матеріалів, дослідження бізнес-моделей на різних ринках тощо.

У фіналі конкурсу взяло участь і двоє студентів із Львівської політехніки – Роксоляна Логвиненко і Назар Скибінський. Доповідь Роксоляни Логвиненко стосувалася забезпечення оцінки відповідності для вітчизняних товаровиробників в умовах євроінтеграції. Назар Скибінський разом зі студентом із Миколаївського національного аграрного університету Євгеном Нерознаком дослідив розвиток економіки замкнутого циклу у зовнішньоекономічній діяльності підприємств. У підсумку ці студенти вибороли відповідно друге і третє місця.

Загалом журі конкурсу відзначило всіх фіналістів, розподіливши між ними призові місця. Переможців виявилося троє: Альона Аксьонова з Дніпровського університету, Анастасія Коцага з Одеської політехніки, Анастасія Власенко й Іван Цанько з Київського торговельно-економічного університету, які підготували спільну роботу.

 конкурс наукових робіт  конкурс наукових робіт  конкурс наукових робіт  конкурс наукових робіт