Відбулися робочі зустрічі з командами успішних проєктів напряму Жан Моне програми Erasmus+

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Скріншот з онлайн-заходу

23 листопада та 2 грудня 2022 року в рамках проєкту «Європейські студії для технічних спеціальностей у Національному університеті «Львівська політехніка» (EUSTS) за підтримки програми ЄС Еразмус+ напряму Жан Моне відбувся інтерактивний захід «Робоча зустріч з командами успішних проєктів напряму Жан Моне програми Erasmus+». Він був організований Державним університетом «Житомирська політехніка» спільно з Навчально-науковим центром «Європейські студії для технічних університетів» Львівської політехніки. Ключовими цілями заходу стали обмін досвідом та практичними порадами для успішної реалізації проєктів Жан Моне, а також розвиток співпраці між університетськими осередками у сфері європейських студій.

  • З вітальним словом виступила координаторка проєкту напряму Жан Моне «Інтеграція рамок та норм ЄС у сфері індустрії блочного каменю в Україні» Ніна Кириленко, Валентин Коробійчук презентував змістове наповнення навчальної програми «Відкриті гірничі роботи», Володимир Шармай – «Фактурна обробка та фрезерування каменю», Володимир Шлапак – «Міжнародна діяльність в індустрії блочного каменю» (Державний університет «Житомирська політехніка»).
  • Олена Мельник як досвідчений координатор проєктів напряму Жан Моне поділилася кращими практиками та презентувала проєкт EU Climate Leadership (Сумський національний аграрний університет).
  • Від Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» рефлексіями з реалізації проєкту «Європейська інтеграція: законодавство та Інтернет речей» поділилася Ольга Головко.
  • Під час теоретичної панелі-дискусії практиками викладання європейських студій також ділилися керівниця проєкту EUTS Ярина Турчин (тема виступу «Особливості розвитку європейських студій в Національному університеті «Львівська політехніка»).
  • Натомість практичну панель, інтерактивне заняття для студентів Житомирської політехніки на тему «Європейський Союз та можливості для молоді», провадили тренери-учасники проєкту EUSTS Ольга Івасечко та Олег Цебенко, а також студентка Національного університету «Львівська політехніка», випускниця проєкту модуля Жан Моне «Ініціатива ЄС «Східне партнерство: можливості для України», учасниця програми «Посли європейської молоді» Юлія Вайда, яка із власного досвіду продемонструвала всебічні можливості для розвитку українських студентів за підтримки програм ЄС.

Попри непросту безпекову ситуацію, учасникам заходу вдалося провести конструктивний діалог та узгодити подальші кроки для співпраці, зокрема підписання угоди про співробітництво між Національним університетом «Львівська політехніка» та Державним університетом «Житомирська політехніка». Учасникам заходу було запропоновано опитування від команди проєкту EUSTS і ННЦ «Європейські студії для технічних університетів» Львівської політехніки, результати якого покращать викладання європейських студій у ЗВО України технічного спрямування.

До підготовки заходу також долучилися учасники проєкту EUSTS: доцентка Наталія Вовк (кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності) та доцент Олександр Марковець (кафедра СКІД); старша викладачка Ірина Сухорольська (кафедра політології та міжнародних відносин); асистентка Христина Забавська (кафедра ПМВ) та доцентка Лідія Каша (кафедра електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем). Загалом учасниками події стали близько 60 осіб – викладачів і студентів, які цікавляться Європейським Союзом та сучасними методиками викладання. Колектив проєкту EUSTS висловлює вдячність колегам із Державного університету «Житомирська політехніка», персонально Ніні Кириленко за слушну ініціативу та чудову організацію заходу, а також всім спікерам та учасникам робочої зустрічі.

З докладнішою інформацією про проєкт EUSTS можна ознайомитися на його сайті у рамках Порталу Львівської політехніки.

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу