Завершення календарного року: відбулося останнє цьогорічне засідання Вченої ради Львівської політехніки

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
фото засідання Вченої ради Львівської політехніки

На останньому цьогорічному засіданні йшлося про перепідготовку та атестацію кадрів вищої кваліфікації, захищені докторські, а також про зміни у правилах прийому на навчання.

Засідання розпочалося з привітань. Окрім нагородження найкращих студентів, відзначення викладачів, науковців, Львівська політехніка отримала сертифікат компанії «Бюро Верітас Україна», який свідчить про те, що в університеті керування якістю здійснюють відповідно до міжнародних стандартів.

Заслухавши інформацію проректора з наукової роботи Наталії Чухрай про підготовку та атестацію кадрів, засідателі дійшли висновку, що в університеті є всі передумови для підготовки наукових та науково-педагогічних кадрів. Однак не в усіх інститутах захищають кандидатські та докторські відповідно до укладеного графіка, в окремих поменшало вступників до аспірантури і докторантури. Наталія Чухрай також розповіла про хід експериментування з присудження ступеня доктора філософії.

Зміни у вступі на навчання стосуватимуться термінів подання документів та творчих конкурсів в ІАРХ. Будуть дійсні сертифікати ЗНО останніх трьох років, а іноземної мови – двох. Обов’язковою умовою отримання сільського коефіцієнта буде завершення навчання у сільській школі. Вступники на базі молодшого спеціаліста (випускники коледжів) повинні подати результати ЗНО, відповідно до міністерських вимог. Побільшає спеціальностей до магістратури, на які складатимуть ЗНО з іноземної мови. А пільги при вступі матимуть учасники всіх бойових дій та діти з родин, де є понад п’ятеро дітей. Про ці зміни інформував відповідальний секретар приймальної комісії Михайло Гончар.

засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради засідання Вченої ради