Відбулася зустріч з випускниками кафедри ЕКС, які працюють у компанії Emerson Electric

Кафедра електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем
Фото із зустрічі

6 листопада 2023 року відбулася зустріч з успішними випускниками кафедри електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем Інституту енергетики та систем керування, які працюють у львівському відділенні відомої корпорації Emerson Electric у відділі розроблення систем енергетичного менеджменту для електростанцій відновлюваної енергетики. Керівник цього відділу Всеволод Щур та провідний інженер відділу Володимир Климко закінчували Львівську політехніку, навчалися в аспірантурі на кафедрі ЕКС, захистили кандидатські дисертації на теми, безпосередньо пов’язані з вітровою та сонячною енергетикою, і зараз успішно працюють за фахом на світовому рівні.

У своїй презентації на тему «Енергоменеджмент, диспетчеризація та моніторинг роботи гібридних електричних станцій відновлюваної енергетики з системами нагромадження енергії» гості ознайомили студентів та викладачів Інституту енергетики та систем керування із сучасним станом відновлюваної енергетики у світі та Україні, проблемами, що постали в цьому напрямі, та шляхами їхнього розв’язання, які реалізує корпорація Emerson Electric. Зокрема, вони продемонстрували онлайн роботу своїх програмних продуктів з енергоменеджменту сонячних та вітрових станцій.

Зустріч викликала широке зацікавлення в аудиторії, від якої надійшло багато запитань, на що гості дали фахові відповіді. Студенти цікавилися кар’єрним зростанням своїх старших колег та можливостями й умовами працевлаштування в корпорації. Зустріч, без сумніву, матиме мотивуючу роль у навчанні студентів.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі