Відбулася зустріч студентів із засновником Української спортивної клініки Олегом Касаткою

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

В Інституті телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки відбулася зустріч з лікарем ортопедом-травматологом, засновником і керівником Української спортивної клініки Олегом Касаткою. Під час заходу студенти спеціальності «біомедична інженерія» дізналися про історію створення клініки й особливості її діяльності, а також про перспективи працевлаштування та можливості для професійного розвитку.

Олег Касатка – лікар із майже 30-річним досвідом роботи. Спершу він заснував Українську спортивну клініку, яка тоді мала назву Український центр реабілітації спортсменів, у Харкові ще вісім років тому. Другою локацією став Київ, а тепер цей інноваційний центр запрацював і у Львові. Його головна мета, як зауважує засновник, – забезпечити лікування та повернення до спорту в максимально короткі терміни без припинення тренувального процесу, а також мінімізувати негативні наслідки занять спортом.

«У наш час медицина – це нове ІТ, тому сьогодні я виступаю саме в технічному, а не медичному виші. Вислів, який я згадав, належить Русланові Лебедю – нашому спортивному лікареві, який зараз на фронті боронить країну. Вислів припав нам до душі, і ми його часто використовуємо, тому що вся наша діяльність – це про нові технології.

Сьогодні ми тут, бо хочемо розповісти вам про свою клініку, а також запросити приєднатися до нашої команди. Важливим об’єктом вашої уваги як майбутніх фахівців може стати наша лабораторія біомеханічних досліджень – місце, де ми вимірюємо фізичні параметри людського тіла. Ці дані оцифровуємо, зберігаємо в інформаційній системі, а далі використовуємо їх з метою аналізу, адже нам важливо розуміти, що саме призвело до травми.

Завдяки використанню сучасних технологій ми вже змінили на краще долю багатьох відомих спортсменів, людей, що ведуть активний спосіб життя, дітей, які тренуються. Я пишаюся, що дедалі більше батьків, тренерів, розуміють, що травмам можна запобігти», – розповів Олег Касатка.

Лікар звернув увагу студентів на важливість навчання, опанування іноземних мов, а також на роль, яку відіграють у нашому житті викладачі й наставники.

«Особливі слова поваги хочу адресувати всім нашим викладачам, адже, які б ви не мали навички, здібності, без наставників нічого не досягнете у будь-якій професії. Звісно, у сучасному світі роль вчителя трансформувалася, але я б радив мати наставника, людину, до якої завжди зможете звернутися, порадитися з нею або щось обговорити», – наголосив керівник Української спортивної клініки.

У другій частині зустрічі пан Олег розповів про діяльність клініки та запросив студентів приєднуватися до його команди.

«Якщо хтось із вас виявить бажання спробувати себе в цій діяльності, то можу запевнити, що на вас чекають великі перспективи. Ми співпрацюємо з багатьма європейськими фахівцями, які можуть допомогти вам у навчанні, стажуванні в найкращих медичних центрах та лабораторіях. Наша команда ставить перед собою амбітну ціль – ми хочемо не тільки розвиватися як фахівці, а й розвивати нашу країну у межах наших компетенцій.

Мені дуже подобається працювати з молодими людьми, тому що у вас багато ідей, енергії, завзяття, а особливо приємно бачити ваше професійне зростання. У нас ви матимете можливість удосконалюватися, здобудете нові навички. У свою чергу ми вміємо створювати ідеальні умови праці для молодих фахівців і робити все для їхнього зростання», – зазначив промовець.

Наприкінці Олег Касатка розповів про реабілітацію військовослужбовців, яку провадять у їхній клініці, зауважив, що методи, які застосовують для спортсменів, а саме: вміння працювати швидко, якісно, технологічно, підходять та якнайкраще допомагають і нашим воїнам. А завершилася зустріч численними запитаннями студентів, на які радо відповідали пан Олег і члени його команди.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці