Відбулася зустріч команди МІОКу зі Світланою Чачашвілі-Болотін та Аллою Снурніковою

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-зустрічі

23 серпня 2022 року відбулася зустріч команди Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки зі Світланою Чачашвілі-Болотін, старшою викладачкою Академічного центру імені А. Рупіна, старшою науковою співробітницею Інституту міграції та соціальної інтеграції в Ізраїлі, й Аллою Снурніковою, директоркою Товариства української культури в Ізраїлі / Ukrainian Culture Community.

Під час зустрічі сторони обговорили сучасні аспекти вимушеної української міграції до Ізраїлю через широкомасштабну російсько-українську війну та загалом її вплив на самоідентифікацію мігрантів у країні. А ще порушили питання інтеграції вихідців з України в ізраїльське суспільство та потенційні виклики, які пов’язані з нею. Учасники окреслили коло актуальних тем для подальших наукових розвідок, обговорили можливості майбутньої співпраці, домовились надіслати попередні дослідження МІОКу пані Світлані та пані Аллі для ознайомлення, а також погодили наступну зустріч.

В обговоренні взяли участь: Ірина Ключковська – директорка МІОКу, Оксана П’ятковська – заступниця директора, Володимир Гнатюк – науковий співробітник та Ольга Долінська – соціологиня.