Відбулася зустріч команди МІОКу з першим заступником президента СКУМО Андрієм Якубувим

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото із зустрічі

2 вересня 2021 року відбулася зустріч адміністрації Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з Андрієм Якубувим – новообраним першим заступником президента Світового конґресу українських молодіжних організацій (СКУМО), представником Українсько-іспанського студентського наукового товариства Університету Валенсії (Іспанія).

Співпраця Інституту з Андрієм Якубувим розпочалася ще у 2016 році з реалізації спільного українсько-іспанського проєкту «Іван Франко про Іспанію», однак сьогодні зустріч торкнулася питання візії подальшої взаємодії між МІОКом та СКУМО. Андрій Якубув як представник нового проводу молодіжних організацій української діаспори розповів про власне бачення розвитку українського руху за кордоном, проінформував про зміни, що були внесені до статуту СКУМО, а також озвучив ключові напрями подальшої діяльності цієї організації. Він наголосив, що «Освіта є одним із наших пріоритетів і ми розглядаємо МІОК як стратегічного партнера для реалізації нашої роботи у цій сфері».

У розмові взяли участь Ірина Ключковська, директорка МІОКУ, та її заступники – Андрій Яців і Оксана П’ятковська.

Учасники зустрічі обговорили ідеї спільних проєктів на 2021–2022 роки, а також участь представників від СКУМО в найближчих публічних заходах та поточних проєктах МІОКу.