Відбулася зустріч гарантів освітньо-професійних програм ІНЕМ зі стейкхолдерами-роботодавцями

Кафедра менеджменту і міжнародного підприємництва
Скріншот з онлайн-зустрічі

9 травня 2024 року відбулась зустріч гарантів освітньо-професійних програм Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки:

  • «Бізнес-адміністрування» – к.е.н., доцентки Наталії Дуляби;
  • «Міжнародна економіка» – к.е.н., професорки Ліани Чернобай;
  • «Управління інноваційною діяльністю» – д.е.н., професора Нестора Шпака;

та освітньо-наукової програми «Міжнародні економічні відносини» – к.е.н., доцентки Ірини Литвин – зі стейкхолдерами – фактичними та потенційними роботодавцями.

Зустріч відкрили директор Навчально-наукового інституту економіки і менеджменту, д.е.н., професор Олег Кузьмін та заступниця директора з науково-педагогічної та міжнародної діяльності, д.е.н., професорка Наталія Станасюк. Особливу увагу керівництво Інституту звернуло на систематичне підтримання діалогу між бізнесом та гарантами освітніх програм другого (магістерського) рівня вищої освіти з метою своєчасного реагування на потреби ринку праці й удосконалення як самих програм, так і специфіки теоретичної та практичної підготовки фахівців. Директор ІНЕМ Олег Кузьмін оприлюднив інформацію про відповідність освітніх програм Львівської політехніки кращим вітчизняним та міжнародним аналогам.

Роботодавці підтвердили важливість і актуальність таких освітніх програм. Було детально обговорено можливості започаткування програм першого робочого місця, дуальної освіти й організування практичної підготовки студентів як запит роботодавців щодо посилення практичних навиків та участь студентів у реальних бізнес-кейсах. Також роботодавці надали рекомендації щодо поглиблення в ході навчання у студентів таких навиків як креативне мислення, стратегічне бачення, особистий розвиток фахівця та бізнесу загалом тощо.

Виконувачка обов’язків завідувача кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Ліана Чернобай наголосила на можливості участі роботодавців як професіоналів-практиків в освітньому процесі, а також, користуючись нагодою, запросила роботодавців ділитись своїм практичним досвідом і знаннями як гостьових лекторів та запропонувала посилити зв’язки щодо практичної підготовки студентів.

Скріншот з онлайн-зустрічі Скріншот з онлайн-зустрічі Скріншот з онлайн-зустрічі