Відбулася онлайн-зустріч працівників МІОКу з Почесною консулкою Канади в Україні

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-зустрічі

10 лютого 2021 року відбулася онлайн-зустріч працівників Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з Оксаною Винницькою-Юсипович – Почесною консулкою Канади в Україні, докторкою філософії, головою Світової Координаційно-Виховної Ради Світового Конґресу Українців (2008–2018 роки), педагогинею, науковицею та громадською діячкою.

Співпраця Інституту з Оксаною Винницькою-Юсипович налічує більш ніж десять років. На цей раз тематика зустрічі стосувалася не лише низки питань освіти в українському зарубіжжі та створення підручників із вивчення української як іноземної, але насамперед обговорення та планування спільних заходів з нагоди 130-ліття української міграції до Канади, яке відзначатимуть упродовж 2021 року. Крім цього, МІОК активно налагоджує мости між нашою державою та Канадою щодо створення можливостей для представлення в Україні унікальних діаспорних видань, створених в Канаді, що також обговорили під час зустрічі.

Окремо торкнулися питання відзначення 150-ліття Лесі Українки і домовилися з Оксаною Винницькою як авторкою методу особисто-орієнтованого навчання «Лицем до дитини» щодо поширення матеріалів про письменницю з цього навчального циклу на різноманітних ресурсах для широкого загалу.

Користуючись нагодою, Ірина Ключковська, директорка МІОКу, подякувала Оксані Винницькій за багатолітню співпрацю, консультативну допомогу в реалізації освітніх проєктів Інституту, а також запросила Почесну консулку до участі в подальших публічних заходах Інституту.