Відбулася робоча онлайн-зустріч команди МІОКу з головою Національної комісії зі стандартів державної мови Орисею Демською

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-зустрічі

1 грудня 2020 року відбулася робоча онлайн-зустріч команди Міжнародного інституту, освіти та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з головою Національної комісії зі стандартів державної мови, докторкою філологічних наук, професоркою Орисею Демською.

Пані Демська поінформувала про стан розроблення проєкту Порядку проведення іспитів з метою перевірки рівня володіння державною мовою, представила провідні напрями роботи Комісії – українська мова для українців, українська на здобуття громадянства чи українська як іноземна, поділилася здобутками та планами на майбутнє.

Директорка МІОКу Ірина Ключковська коротко ознайомила Орисю Демську з історією створення Інституту та основними напрямами його діяльності. МІОКівці поставили Голові Нацкомісії зі стандартів державної мови низку запитань – про вступ в АЛЬТЕ, створення сертифікаційних центрів, можливості державної стандартизації підручників з УМІ тощо, на які отримали ґрунтовні й вичерпні відповіді.

Сторони домовилися про подальші зустрічі щодо визначення майбутніх кроків для реалізації спільних проєктів.

Скріншот з онлайн-зустрічі