Відбулася нарада МІОКу та Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-заходу

1 квітня 2024 року відбулася робоча нарада україністів Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з науковими співробітницями відділу навчання мов національних меншин Інституту педагогіки НАПН України. Від Академії педагогічних наук у зустрічі взяли участь Наталія Богданець-Білоскаленко, завідувачка відділу, докторка педагогічних наук, професорка, Олена Фідкевич, провідна наукова співробітниця, кандидатка філологічних наук, та Лариса Шевчук, старша наукова співробітниця, кандидатка педагогічних наук.

Це була перша зустріч у контексті підписання угоди про наукове співробітництво з Інститутом педагогіки НАПН України з метою наповнення її конкретним змістом. Під час розмови було погоджено участь представників двох інституцій у спільних заходах. Обумовлено організацію та проведення спільних науково-методичних семінарів з питань викладання української мови для нацменшин та української діаспори.

Обговорили перспективу розробки методичних рекомендацій із вивчення та популяризації української мови в середовищах світового українства і нацменшин.

Серія науково-методичних семінарів з питань фундаментальних та прикладних педагогічних досліджень, створення науково-методичної продукції стартуватиме у вересні 2024 року.