Відбулася IX Всеукраїнська конференція «Актуальні проблеми міжнародних відносин та зовнішньої політики»

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-конференції

21 квітня 2022 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулась IX Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми міжнародних відносин та зовнішньої політики», яку організувала кафедра політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук спільно з Науково-аналітичним центром політичних досліджень «Вектор».

Учасники конференції обговорили ключові проблеми сучасних міжнародних відносин. Зокрема, основну увагу було зосереджено на питаннях російсько-української війни, економічних та політичних санкцій проти росії, воєнних злочинів росії в Україні, підтримки українських біженців у світі.

Оксана Дащаківська, керівниця Західноукраїнського представництва Міжнародного фонду «Відродження», розповіла про гуманітарну діяльність міжнародних організацій у контексті російсько-української війни. Вона наголосила на важливості вибору ефективних інструментів із надання гуманітарної допомоги Україні, адже міжнародні організації значно обмежені у своїх діях під час активної фази війни. Також змінились підходи у гуманітарній діяльності міжнародних організацій: зокрема, організації активно співпрацюють із місцевими громадами, волонтерськими центрами та громадськими організаціями загалом. Оксана Дащаківська також зауважила, що потрібно постійно моніторити основні гуманітарні потреби населення і вчасно забезпечувати їх.

Також цікавими були доповіді Катерини Ілюхіної, магістра історії Київського національного університету імені Тараса Шевченка, про співробітництво України з міжнародними організаціями в рамках удосконалення гендерної політики у Збройних силах України, та Романа Пасічного, доцента кафедри політології та міжнародних відносин Національного університету «Львівська політехніка», про інформаційну складову російсько-української війни.

Цікаві й інформативні матеріали і доповіді учасників конференції заохочували до жвавого наукового обговорення та поглиблення досліджень у сфері міжнародних відносин.

Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції