Відбулася чергова лекція бізнес-аналітика британського банку Barclays Наталії Юськевич

Катедра української мови Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

У рамках університетського проєкту «Гостьовий лектор» відбулася чергова лекція бізнес-аналітика британського банку Barclays (Лондон) Наталії Юськевич на тему «Ділові переговори як запорука успіху в професійній діяльності» для студентів спеціальности «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

Лекторка зазначила, що вміння знаходити спільну мову та домовлятися – це важлива складова професійного зростання, а також особистісного успіху. Адже в кожному аспекті нашого життя – в політиці, в бізнесі, в соціальній або інших сферах – переговори є не просто способом розв’язання проблеми або ухвалення рішення, а й можливістю знайти особливі умови, які сприяють досягненню мети учасників переговорного процесу.

Студенти активно обговорювали низку важливих питань, зокрема: доцільність дотримуватися певних правил, які полегшують розуміння співрозмовника та дають змогу обмінюватись інформацією, уміння слухати опонента, впорядковано наводити аргументи, ефективно залагоджувати розбіжності з максимальним урахуванням інтересів кожної сторони тощо.

Доповідачка особливо наголосила на тому, що передумовою успішних переговорів є комунікативна компетентність та рівень володіння державною мовою.