Відбулась ознайомча екскурсія студентів кафедри ТОП на олійно-жирове виробництво міста Львова

Кафедра технології органічних продуктів Львівської політехніки
Фото з екскурсії

Нещодавно відбулася цікава екскурсія студентів групи ХР-22 під керівництвом доцента кафедри технології органічних продуктів Інституту хімії та хімічних технологій Анатолія Лудина на Львівський жировий комбінат «Щедро».

Понад півсторіччя жиркомбінат спеціалізується на випуску високоякісних маргаринів, майонезів на натуральних яєчних жовтках, столових маргаринів та жирів. Підприємство має повний замкнутий цикл переробки рослинних олій та виробництва напівфабрикатів. Лабораторія комбінату обладнана сучасним обладнанням, здійснює постійний контроль вхідної сировини та матеріалів. Продукція комбінату неодноразово була відзначена дипломами, грамотами та медалями за високу якість і виробничі показники підприємства.

Виробничий комплекс заводу складають сучасні системи зберігання та переробки. На ЛЖК впроваджено систему менеджменту безпеки продуктів харчування у відповідності до міжнародного стандарту ISO 22000:2005, чому і пересвідчились студенти Університету.

Екскурсантам було показано сучасні лінії англійського та німецького виробництва, які повністю автоматизовані й керовані комп’ютерними програмами. Було цікаво розказано про властивості сировини, напівфабрикатів та готової продукції. Велику увагу було приділено автоматичним лініям розливу й фасування продукції. Студенти дізналися, що великий асортимент майонезної та маргаринової продукції експортують за кордон.

Під кінець екскурсії в лабораторії комбінату було проведено дегустацію основних видів продукції ТМ «Щедро». Екскурсантам особливо засмакували майонези на основі натурального яєчного жовтка «Львівський Преміум» та «Провансаль Преміум», кетчупи «Чилі», «Шашличний», «Barbecue», соуси «Аджика», «Манго-чилі», «Кисло-солодкий», гірчиця «Медова», «Гостра домашня» та інші.

Екскурсія надзвичайно сподобалась студентам, які наяву побачили сучасне технологічне обладнання підприємства харчової промисловості, що пізніше допоможе їм в освоєнні спеціальних дисциплін.

Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії