Відбулась інформаційна сесія «Індивідуальні можливості отримання грантів та стипендій Еразмус+»

За матеріалами Національного Еразмус+ офісу в Україні
Скріншот з онлайн-заходу

В межах Інформаційного тижня Програми ЄС Еразмус+ 24 грудня 2021 р. відбулась Facebook-трансляція інформаційної сесії «Індивідуальні можливості отримання грантів та стипендій Еразмус+». Співорганізаторами заходу були Міністерство освіти і науки України, Представництво Європейського Союзу в Україні, Європейське виконавче агентство з питань освіти і культури (ЕАСЕА), Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Erasmus Student Network Ukraine.

До онлайн-трансляції приєдналось понад 50 учасників (студенти, аспіранти, працівники закладів вищої освіти України та молодь), а відеозапис охопив понад 1 300 користувачів мережі Фейсбук.

Захід ставив на меті ознайомити учасників з можливостями отримання грантів і стипендій для навчання, практики, підвищення кваліфікації, стажування в європейських університетах, а також стипендії для навчання в магістратурі Erasmus Mundus. На початку заходу Вероніка Ткаченко, менеджерка НЕО в Україні, презентувала нову Програму Еразмус+ на 2021–2027 рр., звернувши увагу на відмінності та нововведення індивідуальних можливостей порівняно з попередньою Програмою на 2014–2020 роки.

Катерина Жданова, менеджерка НЕО в Україні, презентувала можливості повного курсу навчання у провідних університетах Європи та світу за стипендією Еразмус Мундус. Спікер представила особливості напряму, можливості гранту та надала покрокову інструкцію щодо успішної участі у конкурсі з отримання стипендії. Також спікер коротко розповіла про можливості молодіжних обмінів та волонтерства (Європейський корпус солідарності).

Докладніше – на сайті Національного Еразмус+ офісу в Україні.