Від університету до успіху: студенти-архітектори Львівської політехніки переймають досвід у випускників

Кафедра архітектурного проєктування та інженерії Львівської політехніки
Фото з екскурсії

Кафедра архітектурного проєктування та інженерії Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки організувала екскурсію для студентів у салон-майстерню компанії ReStare.

ReStare – це бюро архітектурного порятунку, яке займається реставрацією та переосмисленням архітектурних елементів і предметів. Від заснування у 2021 році компанія, створена випускницею кафедри Христиною Бадзян і архітектурною фірмою replus bureau, має на меті зберегти й переосмислити забуті речі, які часто потрапляють на смітники. У рамках своєї діяльності компанія отримує інформацію про такі речі, забирає їх та проводить реставрацію, створюючи унікальні предмети для інтер’єрів або використовуючи їх у соціальних і благодійних проєктах.

Екскурсія організована в рамках навчальної дисципліни «Елементи та матеріали інтер’єру», одним із завдань якого є пошук нових призначень для старих речей і перетворення їх на унікальні дизайнерські елементи для інтер’єру. Діяльність ReStare ідеально відповідає цілям курсу, оскільки компанія спеціалізується на відновленні й переосмисленні старих предметів, даруючи їм нове життя.

Під час екскурсії студентам розповіли про ключові етапи роботи компанії:

  • як знаходять автентичні речі, які вже втрачають свою цінність;
  • як генерують ідеї для їхнього відновлення та нових дизайнерських рішень;
  • про процес реставрації та відновлення елементів, надання предметам нового призначення;

а також:

  • показали приклади успішних проєктів, як-от свічники з обрізків паркету, рамки для дзеркал зі старих лиштв або стільниці з використаних матеріалів та відновлені вінтажні меблі;
  • продемонстрували майстерню, де проводять роботи з відновлення предметів і матеріалів, а також колекцію автентичних матеріалів, які очікують на своє нове життя.

Під час екскурсії студенти мали можливість на практиці побачити, як можна реалізувати завдання свого курсу. Знання, отримані від фахівців ReStare, допоможуть здобувачам вищої освіти у пошуку ідей для створення власних проєктів, вивченні процесів, що поєднують автентику із сучасними інтер’єрними рішеннями і відповідають ідеям сталого розвитку.

Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії