Від ідеї до продукту: підсумки першої стартап-школи Львівського IT Кластеру за участю політехніків

Львівський ІТ Кластер
Фото із заходу

Львівський IT Кластер спільно зі стартап-підприємцем, викладачем Національного університету «Львівська політехніка» Олександром Ремінним, Sigma Software та Sigma Software University провів першу стартап-школу. Впродовж тижня найкращі команди студентів вдосконалювали свої проєкти спільно з професіоналами з індустрії.

Бакалаврські програми, які підтримує Кластер, сфокусовані на тому, щоб розвивати підприємницькі навички студентів уже під час навчання. Саме тому здобувачі вищої освіти спільно з менторами створюють власні проєкти вже з перших курсів. Для того, щоб підтримати студентів, надати їм додаткові знання та інструменти для перетворення їхніх проєктів на повноцінні стартапи, Кластер спільно з партнерами провів першу стартап-школу.

«Моя основна особиста мета була донести молодим студентам, що їхній проєкт дійсно може бути комусь потрібен. Адже їхні ідеї не мають запалювати тільки їх, вони мають розв’язувати якусь конкретну зовнішню проблему. Це необхідно, щоб знайти цільову аудиторію, маркетингові канали для спілкування з нею і, зрештою, перетворити ідею на стартап», – каже Олександр Ремінний, cтартап-підприємець, викладач Львівської політехніки, автор ютуб-подкасту і книги «Стартап-кухня».

Під час навчання студенти мали змогу доопрацювати свої продукти й розробити перші прототипи. Крім того, проаналізувати ринок та попит, розробити маркетинг стратегію, пропрацювати юридичні аспекти майбутнього бізнесу й навчитися пітчити свій продукт і послугу. Саме навчання проходило в сучасному просторі Sigma Software.

Загалом у стартап-школі навчання пройшли 11 команд. Кілька проєктів виконали студенти Львівської політехніки, зокрема FAID – благодійний маркетплейс, та Mirror [R] – аплікація з AI для створення цифрових клонів.

«Під час навчання я побачив деякі проблеми у своєму стартапі, над якими потрібно більше попрацювати. Я побачив нові канали для пошуку аудиторії та зрозумів, що потрібно орієнтувати на вужчу цільову аудиторію. Я вдячний Кластеру за цю можливість», – розповів Глєб Товстенюк, студент програми Business Analytics & Data Science у Львівській політехніці та співзасновник проєкту FAID.

«Головне, що ми винесли за 4 дні навчання, – це досвід. Сподобалися розповіді про реальні кейси від Івана та маркетингові лекції від Назарія. У планах нашої команди – далі розвивати проєкт», – зазначила Христина Оверко, студентка програми Robotics у Львівській політехніці та співзасновниця проєкту Mirror [R].

Зараз студенти мають кілька тижнів, щоб допрацювати свої стартапи. Невдовзі Кластер проведе спеціальну пітчинг-подію, де команди продемонструють свої досягнення та вдосконалені продукти.

Докладніше – на сайті Львівського ІТ Кластеру.