Вертепний театр Свято-Михайлівської парафії виступив у Політехніці

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з виступу

Привітати політехніків із Різдвяними святами приїхали колядники та вертепний театр Свято-Михайлівської парафії зі села Мужиловичі Яворівського району Львівської області. Захід відбувся в межах ініціативи «Вифлеємський поклик 2022», керівником якої є викладач Інституту гуманітарних та соціальних наук Андрій Цебенко. На театралізоване дійство також завітав ректор та представники ректорату.

Учасники вертепу з Яворівщини зачарували присутніх віршами й колядками, в яких звіщали про народження Ісуса та бажали кожному політехніку міцного здоров’я, радості та миру. Протоієрей Михайло Цебенко є настоятелем Свято-Михайлівської парафії, а також разом із дружиною та сином – організатором цього дійства. Священник розповідає, що вертепний театр – це не тільки шана нашим традиціям чи гарна гра акторів, а насамперед залучення людей до благої вістки про народження Спасителя. Підготовку до цього заходу розпочали у грудні, а сьогодні мають ще багато запрошень від парафій та установ, які також планують відвідати з вертепом.

«Різдвяний вертепний театр – це можливість долучитися до Євангелія (благої вістки) про явлення Ісуса Христа у світі. Основна ідея нашого театру – показати, що Син Божий прийшов на землю заради нас. Ці події характерно відображено в нашій народній творчості. Тому сьогодні, вітаючи всіх вас, я бажаю, аби ви завжди мали за приклад нашого досконалого Вчителя – Господа Ісуса».

До вітань політехніків приєднався також вірянин Свято-Михайлівської парафії, заслужений артист України Василь Соловей.

«Сьогодні я хочу привітати кожного з вас із Новим роком та світлими Різдвяними святами. Хай народжений Христос посилає вам міцне здоров’я і життєві сили. Хай новий рік увірветься у ваші затишні оселі хуртовиною щастя, добра, любові. А в Україну хай нарешті прийде очікуваний мир, якого зараз так прагне кожне українське серце».

На завершення до присутніх звернувся й ректор Львівської політехніки Юрій Бобало. Він подякував учасникам за святковий настрій і прекрасний виступ та вручив їм подарунки.

«Дякую вам за це чудове різдвяне дійство, за те, що знайшли час і сьогодні приїхали до нашого університету. Вертеп і колядки – це тисячолітні традиції нашого народу і я дуже щасливий, що такі молоді люди, як ви, їх продовжуєте, особливо у наш нелегкий час».

Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу Фото з виступу