Верховна Рада створила додаткові можливості для молодих учених і збільшила кількість відзнак у сфері освіти і науки

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

3 листопада 2021 року прийнято зміни до деяких постанов Верховної Ради України щодо нагородження відзнаками Верховної Ради у сфері освіти і науки.

Документом передбачено збільшення кількості відзнак Верховної Ради у сфері освіти і науки, а також розподілення премій педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної освіти за регіонами.

Сформовано додаткові можливості та стимули для проведення молодими вченими фундаментальних і прикладних наукових досліджень, науково-технічних розробок, зокрема у сферах, що пов’язані з дослідженнями, які містять таємну інформацію.

Також створено умови для дослідження проблемних питань у галузі законотворчості. Вимоги до таких конкурсних робіт і умови для досліджень у цій сфері визначатиме Комітет з питань освіти, науки та інновацій.

Прийняті зміни передбачають зростання кількості найкращих учасників зовнішнього незалежного оцінювання, а також молодих учених – докторів наук, які скористаються підтримкою Верховної Ради, будуть навчатися та плідно працювати в Україні як мінімум один рік, що зменшить відтік талановитих молодих кадрів за кордон.