Вебінар Clarivate: як штучний інтелект трансформує академічні дослідження, викладання та навчання

Володимир Лешньовський, студент кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Заставка до матеріалу

23 травня відбувся вебінар «Відповідальний академічний штучний інтелект для дослідників Web of Science» від Clarivate про те, як штучний інтелект трансформує академічні дослідження, викладання та навчання.

Приєднавшись до цієї сесії, учасники мали змогу дізнатися більше про нещодавні та майбутні розробки на основі штучного інтелекту у Web of Science, зокрема про значне поліпшення пошуку та майбутній дослідницький асистент Web of Science на основі генеративного штучного інтелекту. Організатори розповіли, як вони впроваджуватимуть штучний інтелект, щоб допомогти дослідникам усіх рівнів вирішувати складні дослідницькі завдання й отримувати більше від найнадійнішої у світі бази даних цитувань – Web of Science Core Collection.

Особливу увагу на заході присвятили ролі штучного інтелекту (ШІ) у розвитку соціальних мереж, зазначивши, що завдяки ШІ соціальні мережі стають більш персоналізованими, ефективними та зручними для користувачів. Також відзначено багато переваг Web of Science Research Assistant, серед них високоякісний контент на основі ретельно підібраних даних із джерел, відібраних редакцією.

Загалом захід був цікавий для людей, які прагнуть розвиватися разом з інноваційним світом і яких приваблюють новітні технології, зокрема й штучний інтелект.