Важливість математики для вступу має зрости – й у Львівській політехніці не проти такої ініціативи

За матеріалами сайту «ПравдаТут»
Скріншот з відеозапису

З наступного року зовнішнє незалежне оцінювання з математики стане обов’язковим для вступу в університети на ще кілька спеціальностей. Мова про кілька професій гуманітарного напрямку. Відтак, згідно з новими умовами ЗНО з математики буде обов’язковим для журналістики, політології, соціальної роботи та соціального забезпечення. І такі нововведення можуть створити додаткові складнощі для майбутніх першокурсників, кажуть освітяни.

А ось у Національному університеті «Львівська політехніка» не проти такої ініціативи. Мовляв, математика тут залучена майже в усіх освітніх програмах.

– Я бачу по прийомах, зокрема в цьому році, що у міжнародно-економічних відносинах математика фактично має бути обов’язковою. Також для низки інших спеціальностей необхідно брати математику. Дехто зі вступників цього лякається, бо математика є досить складною для вивчення, але кожен вступник повинен розуміти, що це є базова дисципліна, – прокоментував відповідальний секретар приймальної комісії Львівської політехніки Михайло Гончар.

У Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти кажуть, що восени щорічно Міністерство освіти затверджує умови для вступу у виші, але перед тим проводять громадські слухання. Допоки новації остаточно не приймуть, є невеликий шанс, що відбудуться деякі зміни у проєкті. Але це покаже час.