В Університеті за сприяння Консультативної місії ЄС запустили Пілотний проект волонтерської підтримки свідків

ІНПП Львівської політехніки
запуск Пілотного проекту волонтерської підтримки свідків

11 квітня 2019 року в головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» відбувся урочистий запуск Пілотного проекту волонтерської підтримки свідків за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Зі вступним словом до гостей Проекту, волонтерів та викладачів звернувся директор Навчально-наукового інституту права та психології, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, голова Львівської обласної організації Союзу юристів України Володимир Ортинський.

З розповіддю про роботу Шевченківського районного суду міста Львова, його історію, поточний стан та перспективи виступив заступник голови суду Василь Кавацюк, наголосивши на необхідності Пілотного проекту волонтерської підтримки свідків у реальних провадженнях в суді.

Координатор Львівського регіонального представництва Консультативної місії ЄС в Україні Ролфван Уйє поділився сподіваннями стосовно успішного розвитку Пілотного проекту, а студентки Інституту права та психології Львівської політехніки зі свого боку розповіли, що їх мотивує у роботі волонтером у Проекті підтримки свідків.

З акцентом на правосуддя, спрямоване на відновлення справедливості щодо потерпілих та свідків, а також з розповіддю про процес впровадження Пілотного проекту волонтерської підтримки свідків (створення відповідного веб-сайту, матеріалу з доступним викладом головних положень підтримки свідків) виступили заступник начальника управління підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури Львівської області Юрій Подік та прокурор Львівської місцевої прокуратури № 2.

Про норвезький досвід підтримки свідків в суді з волонтерами та викладачами Навчально-наукового інституту права та психології поділився суддя районного суду міста Мосс (Остфорд, Норвегія) Трон Гюндерсен, запропонувавши також переглянути кілька роликів з аналогічного норвезького проекту, які дали можливість скласти бачення діяльності Пілотного проекту, а також його мети.

Заступник директора з наукової та міжнародної діяльності Навчально-наукового інституту права та психології, доктор юридичних наук, професор Тарас Гарасимів подякував присутнім за кропітку працю над запуском Проекту.

Із заключним словом виступив також Маркус Ролофс – радник Консультативної місії ЄС в Україні з питань верховенства права, побажавши учасникам Пілотного проекту волонтерської підтримки свідків натхнення та успіхів.

Після урочистого запуску Пілотного проекту за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні гостей та волонтерів запросили на екскурсію Національним університетом «Львівська політехніка», а також на короткий тренінг-обговорення відеороликів втілення Проекту в Норвегії.

запуск Пілотного проекту волонтерської підтримки свідків запуск Пілотного проекту волонтерської підтримки свідків запуск Пілотного проекту волонтерської підтримки свідків запуск Пілотного проекту волонтерської підтримки свідків запуск Пілотного проекту волонтерської підтримки свідків