В Університеті визначили переможців студентського хакатону Energy Youth

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Фото з хакатону

9 травня 2024 року у Львівській політехніці відбувся фінал хакатону Energy Youth. Захід зібрав креативних молодих студентів з Інституту енергетики та систем керування, Інституту гуманітарних та соціальних наук та Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Всього у хакатоні взяло участь 46 осіб та 6 менторів для команд.

Під час заходу учасники були розділені на команди, кожна з яких працювала над власним проєктом з використанням сучасних технологій та інноваційних підходів у сфері енергетики. Організатори та ментори хакатону допомогли командам підготувати цікаві проєкти.

Energy Youth охопив широкий спектр тем, включаючи відновлювані джерела енергії, розвиток нових технологій та методів одержання й використання енергії з відновлюваних джерел, таких як сонячна та вітрова енергія, розробка інструментів і стратегій для зменшення споживання енергії в промисловості, господарствах та громадських будівлях смарт-міста, використання інтернету речей, штучного інтелекту й інших технологій для створення інтелектуальних міст та енергоефективних систем управління.

Інноваційні рішення та перспективи учасники хакатону подали у фіналі вражаючими презентаціями, які відзначалися креативністю, глибиною аналізу та практичністю застосування. За перемогу змагалися 7 команд з своїми проєктами, а саме:

  • «Нові рішення для активізації ринку електроавтомобілів в Україні»;
  • Smart city;
  • «Вепонізація енергоресурсів»;
  • «Використання водневих акумуляторів для інвалідних візків»;
  • Smart Grid;
  • «Система моніторингу енерговитрат для підвищення енергоефективності в освітніх закладах»;
  • «Використання малих ВЕУ для освітлення великих магістралей».

Від ідей для підвищення свідомості щодо енергоефективності до впровадження новаторських технологій – кожна команда зробила свій внесок у розвиток сектору енергетики. Хакатон Energy Youth завершився вибором найкращих проєктів та нагородженням переможців:

  • І місце – команда спеціальності «Атомна енергетика» із проєктом «Використання водневих акумуляторів для інвалідних візків»;
  • ІІ місце – команда спеціальності «Міжнародні відносини» та проєкт «Вепонізація енергоресурсів»;
  • ІІІ місце розділили дві команди – спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» з проєктом «Система моніторингу енерговитрат для підвищення енергоефективності в освітніх закладах» та спеціальності «Обчислювальний інтелект» з проєктом Smart city.

Захід продемонстрував, що об’єднання молодих розумів та новаторських підходів може змінити світ до кращого.

Хакатон Energy Youth було проведено в рамках виконання проєкту «Європейські студії для технічних спеціальностей у Національному університеті «Львівська політехніка» (EUSTS) за підтримки програми ЄС Еразмус+ напряму Жан Моне.

З докладнішою інформацією про EUSTS можна ознайомитися на сайті проєкту в межах Порталу Львівської політехніки.

Фото з хакатону Фото з хакатону Фото з хакатону Скріншот із презентації Скріншот із презентації Скріншот із презентації Скріншот із презентації Скріншот із презентації Скріншот із презентації Скріншот із презентації Скріншот із презентації Скріншот із презентації Скріншот із презентації Скріншот із презентації Скріншот із презентації