Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці в Університеті вшанували захисників України

Прес-служба Львівської політехніки
на засіданні

Напередодні 14 жовтня – свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України – ректор Національного університету «Львівська політехніка» професор Юрій Бобало зустрівся з працівниками, викладачами і студентами, які брали участь у бойових діях на Сході України.

У короткому, емоційно зворушливому слові ректор висловив щиру подяку цим небайдужим людям, які зі зброєю в руках захищали незалежність, територіальну цілісність та суверенітет України.

– Словами неможливо передати наші всі наші почуття до цих справжнім патріотів своєї Вітчизни, – наголосив він. – Нам, мирним людям, важко уявити, що там на Сході точиться кривава війна, у якій полягли сотні й тисячі наших співвітчизників. Герої не вмирають!.

Ректор Юрій Бобало вручив групі працівників та студентів Львівської політехніки – учасникам Антитерористичної операції і Операції об’єднаних сил – подяки і пам’ятні подарунки. Серед нагороджених – кухар комбінату харчування В’ячеслав Мельник, який упродовж року воював на Сході, доценти Петро Гаранюк та Руслан Кравець, старші викладачі Андрій Музичук і Роман Кузьмин, інженери Андрій Шпачук та Євген Чурбанов, студенти Юрій Данільченко, Віталій Петрів, Роман Марисенко, Ростислав Дунець В’ячеслав Білоус, Олег Мартюк, Володимир Швачко та інші. Особливо тепло ректор привітав єдину дівчину серед колишніх військовиків – студентку Інституту права та психології Роксолану Лупан.

А напередодні в головному корпусі Університету відкрито виставку «Нескорені», присвячену Дню захисника України, яку організували активісти Товариства «Просвіта».

виставка «Нескорені» виставка «Нескорені» виставка «Нескорені» виставка «Нескорені» виставка «Нескорені» на засіданні на засіданні на засіданні на засіданні нагородження нагородження нагородження