У новий навчальний рік студенти ІЕСК вирушають із «Сіменсом»: в Університеті відкрили нову лабораторію

Прес-служба Львівської політехніки
відкриття лабораторії «Сіменс»

З початком нового навчального року в Інституті енергетики та систем керування Національного університету «Львівська політехніка» відбулося відкриття нового сучасного цифрового навчально-наукового центру електроприводу та систем автоматизації, який обладнав всесвітньовідомий німецький концерн «Сіменс».

На урочистій презентації ректор Університету професор Юрій Бобало у вітальному слові зацитував доречну сентенцію президента США Рональда Рейгана: «Америка багата і тому дає гроші на університети? Ні! Америка багата, тому ЩО дає гроші на університети». За словами Юрія Бобала, у цій короткій фразі з простенькою трансформацією сполучників «і» та «що» закладено глибокий зміст. «Ми також будемо заможною країною, якщо будемо розвивати науково-навчальну базу університетів на основі найновішого обладнання світових фірм», – наголосив він.

Представник «Сіменсу» в Україні Мацей Зелінський розповів про співпрацю концерну з багатьма українськими установами. Але у ХХІ столітті, під час четвертої науково-технічної революції, в епоху дигіталізації (цифрових технологій) особливу увагу приділяють практичним науковим розробкам. Тому він очікує на плідну співпрацю з Львівською політехнікою, знаним навчально-науковим закладом із давньою і славною історією та вагомим реноме у науковому світі Європи.

Мацей Зелінський наголосив також, що заняття в лабораторії «Сіменс» допоможуть студентам реалізувати себе і згодом отримати роботу в компанії. Він оголосив про студентський конкурс на краще програмування процесорів фірми «Сіменс». Переможець отримає одну тисячу євро.

На медіа-презентації було представлено історичний екскурс про діяльність цієї фірми у Львові, яка розпочалася ще 125 років тому. Саме тоді «Сіменс» започаткував тут перший електричний трамвай, відтак і електричне освітлення Львівського оперного театру та всього центру міста.

Директор Інституту енергетики та систем керування Львівської політехніки професор Андрій Лозинський щиро подякував представникам концерну за надану допомогу.

На презентації були присутні представники обласної державної адміністрації та міської влади.
 

Світлини Йосипа Марухняка

відкриття лабораторії «Сіменс» відкриття лабораторії «Сіменс» відкриття лабораторії «Сіменс» відкриття лабораторії «Сіменс» відкриття лабораторії «Сіменс» відкриття лабораторії «Сіменс» відкриття лабораторії «Сіменс» відкриття лабораторії «Сіменс» відкриття лабораторії «Сіменс» відкриття лабораторії «Сіменс» відкриття лабораторії «Сіменс» відкриття лабораторії «Сіменс» відкриття лабораторії «Сіменс» відкриття лабораторії «Сіменс» відкриття лабораторії «Сіменс»