Правова грамотність українців: в Університеті відбувся Всеукраїнський правовий диктант для львів’ян

Тетяна Пасович, тижневик «Аудиторія»
день писемності української мови

В Україні нещодавно вперше відбувся Всеукраїнський правовий диктант. Його ініціювала та організувала Експертна юридична служба. У Львові охочих перевірити свій рівень правової грамотності зібрали у Львівській політехніці.

– Щодня у соціумі ми стикаємося з різними ситуаціями. І не завжди у всіх правових моментах можемо собі зарадити. У зв’язку з тим компанія Expert Legal Service Ukraine, яка надає юридичні послуги, вирішила допомогти людям зрозуміти, де є правові моменти і як у них легко давати собі раду, щоб не втрачати і морально, і матеріально, – пояснила мотивацію проекту його координатор Світлана Ганусин.

За словами заступника директора ІНПП Тараса Гарасиміва, перевірити свій рівень юридичної грамотності зголосився кожен третій студент інституту (більше сотні), зареєструвалися й викладачі. А для інших охочих, які не могли взяти участь у правовому диктанті о 16.00, коли ще триває робочий день, організатори створили можливість перевірити себе онлайн.

Диктант виглядав так: учасники, які зареєструвалися, отримали бланки з варіантами відповідей. Питання (5 блоків по 10 питань – це 5 напрямів права, з якими більшість із нас стикається: здоров’я, фінанси, соціальні моменти) й чотири варіанти відповіді зачитували вголос в аудиторії та демонстрували на екрані. За кілька хвилин треба було вибрати варіант відповіді, який учасник диктанту вважає правильним, і відзначити його у своєму бланку.

Усім зареєстрованим учасникам орієнтовно за 20 днів на електронну пошту надійдуть правильні відповіді. Незалежно від результату, кожен отримає сертифікат про участь і персональну карту правового здоров’я, де буде зазначено рівень знань із різних напрямів права, а зареєструвавшись у спеціальному мобільному додатку з юридичною інформацією, – одну безоплатну юридичну консультацію.

Переможці з різних міст України отримають подарунки.

день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови день писемності української мови