Комп’ютерні технології в альтернативній енергетиці: в Університеті відбувся науково-практичний семінар

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
на семінарі

Науково-практичний семінар під такою назвою відбувся у Львівській політехніці 26–27 листопада. Його учасники говорили про проблеми застосування комп’ютерних технологій при впровадженні альтернативних джерел енергії в Україні, аспекти їх метрологічного забезпечення, енергоощадності та обліку енергії в промисловості і на будівництві.

В його роботі взяли участь науковці Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології, представники львівських організацій, що займаються наданням послуг з централізованого опалення, постачання, обліку енергоносіїв і впровадженням геліосистем зі Львова, Дніпропетровська, Києва і Рівного, а також представники французьких підприємств.

Науковці і виробники обмінювалися досвідом експлуатації проливних установок в калібрувальних лабораторіях, говорили про сучасні системи обліку тепла та води, їх комп’ютерне забезпечення, стабільну роботу теплолічильників в умовах експлуатації, облік теплової енергії в багатоквартирних будинках, енергетичну сертифікацію та тепловізійний моніторинг тепловтрат споживачів теплової енергії у нас і в Європі.

Із зацікавленістю прослухали інформацію французьких гостей про міжнародний форум зі змін клімату СОР21, який ініціював широке впровадження енергоощадних технологій у світі, розвиток комп’ютерних технологій для систем альтернативної енергетики та про європейський досвід забезпечення енергоощадності.

Під час семінару діяла виставка спільних розробок геліосистем ІКТА та львівських підприємств, де учасники семінару ознайомилися з вентиляційним рекуператором та сонячним колектором. Організували науково-практичний семінар ІКТА, ОСП «ЛьвівПОЛІСЕРТ», посольство Франції в Україні та Alliance Francais м. Львова.

на семінарі на семінарі на семінарі