В Університеті відбувся міжнародний симпозіум із проблем сучасної архітектури та містобудування

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
на симпозіумі з проблем сучасної архітектури та містобудування

Днями в Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся представницький симпозіум «Теорія та практика академічної освіти: архітектура та містобудування». У ньому взяла участь представницька делегація з Віденського технічного університету, науковці з Польщі, Великобританії та інших країн.

З вітальним словом до учасників симпозіуму звернувся ректор Національного університету «Львівська політехніка» професор Юрій Бобало, який побажав їм плідної роботи та поглиблення подальшої співпраці.

Модераторами пленарного засідання симпозіуму, присвяченого 20-річчю кооперації Національного університету «Львівська політехніка» та Віденського технічного університету, були директор Інституту архітектури Львівської політехніки професор Богдан Черкес та представник Віденського технічного університету професор Андреас Гофер.

У рамках симпозіуму відбулися три сесії, присвячені розвитку архітектурної освіти, перспектив містобудування та збереженню архітектурної спадщини. З доповідями на них виступили професори Себастіан Макміллан (Кембридж, Великобританія), Манфред Ведорн (Відень, Австрія) та Крістоф Люхсінгер (Відень, Австрія).

У рамках симпозіуму відбулася презентація веб-сторінки про кооперацію Львівської політехніки і Віденського технологічного університету, а також вручення Медалі імені Юрія Рудавського Крістофу Рамозеру та Юрію Бобалу.

Наступного дня зарубіжні учасники симпозіуму ознайомилися з архітектурними пам’ятками старовинного Львова.

на симпозіумі з проблем сучасної архітектури та містобудування на симпозіумі з проблем сучасної архітектури та містобудування на симпозіумі з проблем сучасної архітектури та містобудування на симпозіумі з проблем сучасної архітектури та містобудування на симпозіумі з проблем сучасної архітектури та містобудування на симпозіумі з проблем сучасної архітектури та містобудування на симпозіумі з проблем сучасної архітектури та містобудування на симпозіумі з проблем сучасної архітектури та містобудування на симпозіумі з проблем сучасної архітектури та містобудування на симпозіумі з проблем сучасної архітектури та містобудування на симпозіумі з проблем сучасної архітектури та містобудування на симпозіумі з проблем сучасної архітектури та містобудування на симпозіумі з проблем сучасної архітектури та містобудування