Збалансоване природокористування: в Університеті відбувся міжнародний студентський конгрес

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
на студентському конгресі

У Львівській політехніці 21–22 квітня відбувся Третій міжнародний студентський конгрес «Захист навколишнього середовища. Збалансоване природокористування», в якому взяли участь 74 учасники, що представляють 19 вишів і 4 ліцеї України.

Учасників конгресу – учнів, студентів і науковців зі Львова, Тернополя, Києва, Кременчука, Миколаєва, Харкова, Одеси, Херсона – привітали проректор з науково-педагогічної роботи університету Олег Давидчак, начальник управління екології Львівської міської ради Андрій Галушка, директор Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В. Чорновола Олександр Мороз.

У рамках конгресу відбулося одне пленарне засідання, два семінари, Восьма науково-практична студентська конференція і круглий стіл. Під час цих заходів студенти обговорили пріоритетні екологічні питання та свою роль у їхньому вирішенні, дискутували з приводу інноваційних технологій у природоохоронній діяльності, поділилися досвідом і перспективами стосовно зменшення антропогенного навантаження на довкілля, розглянули теоретичні і практичні аспекти збереження біорізноманіття, розповіли про свої наукові здобутки, плани та ідеї стосовно збереження довкілля і забезпечення сталого розвитку держави.

Темою круглого столу було бачення студентством своєї ролі у розв’язанні глобальних екологічних проблем: збереженні чистої води, енергозбереженні, охороні ґрунтів, парникового ефекту тощо. Організатори конгресу відзначили особливо активну участь у роботі заходу учнів Львівського технологічного ліцею, які виступили з широким спектром доповідей з різних напрямів охорони довкілля.

Своєрідним подарунком міжнародному студентському конгресу стало ознайомлення з історією прекрасної актової зали головного корпусу, картинами з ескізів Яна Матейка, написаними його учнями. Про все це розповів присутнім заступник директора ІАРХ Ярослав Ракочий. Студенти кафедри туризму провели для своїх нових друзів екскурсію «Чудесний Львів», продемонструвавши їм принади вечірнього і денного міста Лева. Тож всі учасники Третього міжнародного студентського конгресу, разом із сертифікатами, які засвідчили їхню участь у заході, повезли додому чимало приємних вражень про місто, Львівську політехніку і своїх нових друзів.

на студентському конгресі на студентському конгресі на студентському конгресі