У Львівській політехніці в рамках Наукових фестин відбувся міжнародний дебатний турнір «Lviv Open»

Tech StartUp School
дебатний турнір «Lviv Open»

23–24 квітня у приміщенні Національного університету «Львівська політехніка» відбувся міжнародний дебатний турнір «Lviv Open». У ньому змагалися 36 команд, у складі яких були учасники з України, Польщі, Чехії, Литви, Білорусії, Росії і Таджикистану.

Метою турніру було спрямувати молодь на розвиток критичного й аналітичного мислення та посприяти міжнародній співпраці. Задля досягнення цієї мети організатори залучили провідних суддів, які вже ставали чемпіонами Європи (Dan Lahav, Ізраїль, та Uve Poom, Естонія) і навіть чемпіонами світу з дебатів у 2015 році (Dawid Bartkowiak, Польща). Окрім якісного суддівства, учасникам надали можливість взяти участь у профільному майстер-класі напередодні турніру.

З усіх 36 команд до півфіналу потрапили тільки вісім найкращих, серед них, зокрема, опинилися чотири українські команди. Вдалося українцям потрапити й до фіналу. Вибороти медалі фіналістів турніру змогли Арьє Мора, чинний чемпіон України з дебатів, та Олег Стоєв, один із найдосвідченіших дебатерів, вже відомий українцям свою поїздкою на велосипеді до Ватикану. А переможцем стала команда із Чехії.

Турнір був організований львівським осередком ВМГО «Федерація дебатів України» під патронатом Львівської міської ради. Від Національного університету «Львівська політехніка» до активної організації та проведення цього заходу долучились керівник Tech StartUp School Назар Подольчак разом зі своєю командою та працівники кафедри технологій управління.

Окрема дяка Наталії Іванівні Чухрай, проректору з наукової роботи Львівської політехніки, за підтримку та чудову промову на відкритті турніру.

Для довідки

Дебатний турнір – це провідна світова інтелектуальна гра, яка розвиває критичне та аналітичне мислення через регламентовану суперечку щодо конкретної теми. Метою кожної з команд є переконати професійних суддів у правоті своєї позиції, котру вони отримують за жеребкуванням. У всьому світі дебати використовують для розвитку культури ведення дискусії та розвитку демократичних цінностей через активізацію громадянського середовища, навчаючи приймати найбільш раціональні та обґрунтовані рішення.

дебатний турнір «Lviv Open» дебатний турнір «Lviv Open» дебатний турнір «Lviv Open» дебатний турнір «Lviv Open» дебатний турнір «Lviv Open» дебатний турнір «Lviv Open» дебатний турнір «Lviv Open»