В Університеті за участю представників влади та бізнесу і науковців відбувся Львівський індустріальний день

Прес-служба Львівської політехніки
Львівський індустріальний день

У Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся Львівський індустріальний день. Участь у ньому взяли представники влади, наукового середовища та бізнесу. Діалог проходив у формі двох панельних дискусій. Перша з них торкалася питань, пов’язаних із викликами та перспективами розвитку промисловості Львівщини, друга – можливостей розвитку індустрії 4.0 у Західному регіоні.

Гостей та учасників заходу привітала проректор з наукової роботи Львівської політехніки професор Наталія Чухрай.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко наголосив:

– Успішною є та країна, в якій розвивається промисловість, ІТ-технології. Нещодавно створений Національний комітет з промислового розвитку приділяє велику увагу цьому напряму. Один із його перших кроків – це підтримка сільгоспвиробників. Напередодні ми відвідали декілька підприємств області й розуміємо, що Львівщина – це той регіон, де зібраний значний науково-технічний потенціал, який дасть змогу області дуже добре розвиватися.

Перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський зазначив, що зараз вкрай важливий діалог влади, громади, науки:

– Всі ми разом розбудовуємо нашу країну, яка нині виборює свою незалежність. Львівщина сьогодні перебуває в загальноукраїнському тренді з економічного розвитку. Торік її валовий національний продукт зріс на понад 6%, було відкрито 84 підприємства і нових виробничих потужностей, створено понад 8 тисяч нових робочих місць. Ця динаміка зберігається й нині. Тим часом ми маємо завдання набрати більші оберти у роботі промислових підприємств.

Перед присутніми виступив заступник міністра промисловості Республіки Білорусь Дмитро Корчак, який наголосив на важливості подальшого зміцнення і поглиблення коопераційних зв’язків між Україною та Білоруссю: «Нам приємно, що збільшується імпорт з України продукції машинобудування, ми бачимо серйозний потенціал у львівських підприємствах, з якими ми б могли розвивати спільні проекти».

Учасники Індустріального дня говорили також про реалізацію кластерної політики в побудові економіки регіону у межах ініціативи «Львівський освітньо-промисловий хаб», про перспективи і передумови розвитку промислового комплексу і про ефективність комунікації між владою та бізнесом тощо.
 

Світлини Йосипа Марухняка

Львівський індустріальний день Львівський індустріальний день Львівський індустріальний день Львівський індустріальний день Львівський індустріальний день Львівський індустріальний день Львівський індустріальний день Львівський індустріальний день Львівський індустріальний день Львівський індустріальний день