Змагалися майбутні метрологи: в Університеті відбулася всеукраїнська олімпіада, політехнік – серед призерів

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
переможці

Щорічна Всеукраїнська студентська олімпіада «Метрологія, стандартизація та сертифікація» зібрала учасників з університетів усієї України. Серед її призерів – студент Львівської політехніки.

Олімпіада відбувалася впродовж трьох днів у нашому університеті. Окрім традиційного розв’язування задач, учасники під час круглого столу говорили про підготовку фахівців із метрології, стандартизації та сертифікації, тематику наукових досліджень кафедр-учасниць олімпіади та їхні практичні розробки, поділилися досвідом організації наукової роботи студентів. Ішлося і про можливості реалізації спільних наукових досліджень у галузі метрології, стандартизації та сертифікації, перспективи розвитку спеціалізації. Завідувач кафедри ІВТ Богдан Стадник розповів про важливість фаху метролога, про те, що на кафедрі можна буде вступати до магістратури на спеціальність «Використання інформаційно-вимірювальних технологій у робототехніці» та наголосив, що наступного року кафедра святкуватиме 100-річчя.

Отож, за підсумками, серед 44 учасників першість в олімпіаді здобула студентка Одеської державної академії технічного регулювання та якості Владислава Грицанова. Друге місце вибороло троє студентів: Богдана Міняйло (Львівська політехніка), Сергій Бондаренко (Харківська політехніка) і Катерина Коваль (Київська політехніка). На третьому: Олександра Котовська (Одеська політехніка), Маргарита Корольова (Дніпровська політехніка), Віталій Шилюк (Університет біоресурсів і природокористування) і Євгеній Колот (Металургійна академія у Дніпрі).

нагородження на олімпіаді переможці переможці