Інноваційні технології в освіті – вимога часу: в Університеті відбулася науково-практична конференція

Ірина Шутка, тижневик «Аудиторія»
на конференції

Як технології змінюють (і можуть змінити) вищу освіту – про це в університеті говорили 17–19 листопада під час уже знаного політехнікам заходу – Науково-практичної конференції «Інноваційні комп’ютерні технології у вищій школі» (ICT-2015).

Сьома конференція, яку організували Львівська політехніка і Наукове товариство ім. Т. Шевченка, зібрала викладачів, учених, експертів із Києва, Харкова, Черкас, Полтави, Херсона, Львова, інших міст. Вони мали нагоду обмінятися напрацюваннями та перейняти досвід колег у галузі використання інтерактивних, комп’ютерних та інфокомунікаційних технологій в організації як навчального процесу, так і діяльності вишу.

Як зазначив проректор Львівської політехніки Дмитро Федасюк на відкритті ICT-2015, сучасні технології, сервіси відіграють велику роль у забезпеченні якості підготовки фахівців, відкритості й доступності освіти, в автоматизації різних процесів, які стосуються, до прикладу, впровадження засобів запобігання та виявлення плагіату, на рівні університету – організації вступної кампанії, підготовки документів про освіту (що тепер є справою самих вишів). Використання новітніх технологій є вимогою не лише поточного реформування освітньої галузі України, передбаченого зокрема новим ЗУ «Про вищу освіту», але й глобальною потребою сучасного світу. Так, рівень інформатизації вищого навчального закладу є критерієм оцінки його діяльності при укладанні різних міжнародних рейтингів.

На конференції працювали і в традиційному, і в онлайн-режимі за різними напрямами, як-ось інформатизація навчального процесу, створення і розвиток ІТ-структури вишу, створення освітніх сервісів, віртуальних тренажерів, використання вебінарів. Своїми напрацюваннями учасники ICT-2015 мають можливість поділитись у збірнику матеріалів конференції, що ввійшов до переліку фахових видань України. У рамках конференції також вручили сертифікати слухачам курсів підвищення кваліфікації з технологій дистанційного навчання на базі Віртуального навчального середовища Львівської політехніки.

на конференції на конференції на конференції